Napközben: közeleg a karácsony

A december 19-i adás tartalmából.
 

– Közeledik a karácsony és közelednek a családi találkozók. Mindannyian azt szeretnénk, ha ezek a napok meghittek, békések lennének, amikor azokkal is összefuthatunk, akikkel az év során talán kevesebbszer. Hogyan tudunk jól készülni a találkozásokra, elkerülni vagy kezelni a konfliktusokat, valódi ünnepre készülni és valódi ünnepet megélni? És hogyan tudunk segíteni azoknak, akiknek az ünnep nem a találkozást, hanem az egyedüllétet juttatja eszükbe?

Hallgassa meg!

– A két legjelentősebb amerikai kardiológiai szervezet úgy döntött, alacsonyabb szinten határozzák meg a normál vérnyomás értékét. eddig a 140/90 is elfogadható volt, ezentúl a 130/80 is magasnak számít majd. Milyen hatással lesz mindez az életünkre, különösen azokéra, akik eddig a normálisnak tekintett vérnyomás határán mozogtak?

Hallgassa meg!

– E-sport: van, ahol stadionokat töltenek meg a nézők, akik azt nézik, hogy két ember számítógépes játékot játszik egymás ellen. Hódít az e-sport, Magyarország például esport bajnokságot és konferenciát rendez a visegrádi négyek részvételével. Vajon sport-e az e-sport, és ha igen, miféle?

Hallgassa meg!

– Az ünnep közeledtével egyre gyakrabban mozdul meg a kezünk, hogy segíthessünk másoknak. A különböző civil és segítő szervezetek is ilyentájt erősebben hallatják a hangjukat és szólítják meg a rászorulókat: osztanak meleg ételt, és adnak mellé jó szót, bátorító pillantásokat is. Ételosztás Napközben, karácsony előtt.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – december 19., kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább