Család-barát

Burgonyagolyók cukorborsóval, paszternák pürével

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus

Hozzávalók:
30 dkg paszternák
1dl víz
1dl fehérbor (Balatoni Rizling)
15 dkg burgonya
1 db narancs reszelt héjja
10 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
1 evőkanál garantáltan gluténmentes
lenmag
1 gerezd fokhagyma
néhány szem garantáltan gluténmentes
zöld kardamom mag
1 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
10 dkg friss rucola
1 mokkáskanál gluténmentes balzsamecet
késhegynyi frissen őrölt bors
2 késhegynyi só
étolaj a sütéshez

Elkészítése:
– Paszternákot megmossuk, felkarikázzuk es 1dl vízben és 1dl borban megpároljuk fedő alatt
– Párolás után turmixoljuk sóval ízesítjük

Golyó készítése :

– A lenmagot megdaráljuk és néhány evőkanál vízbe áztatjuk
– Házilag megőröljük a kardamom magokat.
– Megpároljuk a zöldborsót úgy, hogy ne maradjon alatta víz.
– A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük.
– A burgonyát, a zöldborsót és a lenmagzselét a fokhagymával, a narancs reszelt héjjával,
a kardamommal és késhegynyi sóval krémessé keverjük.
– Felforrósítjuk az olajat.
– A zöldborsós krémből kis golyókat formázunk, megforgatjuk őket a kukoricalisztben, majd a forró olajban mindet kisütjük.
– A megmosott és lecsöpögtette rucolára csurgatjuk a balzsamecetet, rászórjuk a sót és a borsot, alaposan összekeverjük.

További olvasnivalók