A Dal 2018

Újabb év, újabb zseniális dalok – ilyen volt A Dal 2017

Már 6. alkalommal került megrendezésre A Dal, amely évről-évre bizonyítja, hogy mennyi tehetsége van a magyar zenei életnek, akik csak arra várnak, hogy az egész ország megismerje őket. A szakmai előzsűri ebben az évben is a lehető legváltozatosabb dalokat válogatta be a legjobb 30 közé, így szinte valamennyi zenei stílus képviseltette magát az élő műsorokban.
 

2017 az újítások éve volt A Dal versenyét illetően, hiszen a nézők már ingyenesen, a „MédiaKlikk Plusz” alkalmazáson keresztül is szavazhattak a kedvenceikre. 2017-ben második alkalommal került kiosztásra a műsor során a „Legjobb Dalszöveg” díja, amelyet ebben az évben a Leander Kills „Élet” című dala nyert el, amelynek szövegét Köteles Leander szerezte. Emellett gazdára talált „A Dal 2017 Felfedezettje” cím is, amelynek Kanizsa Gina lett a büszke tulajdonosa.

A 2017-es évadban voltak olyan előadók, akik számára ismerős terep volt A Dal színpada, így többek között visszatérőként fogadhatták a nézők Singh Vikit, Benjit, a Kállay Saunders Band-et, és Berkes Olivért is, aki ezúttal Zävodi oldalán menetelt egészen a második helyezésig. A régi ismerősök mellett természetesen új előadók is bemutatkoztak a nagyközönségnek, mint Pál Benjámin, Fedor Kyra, vagy a The Wings formáció.

Ebben az évben is igen változatos stílusú zenéket hallhattunk. Voltak, akik a melankolikusabb, lágyabb dallamok kedvelőinek kedveztek, mint Mujahid Zoli vagy Kanizsa Gina, míg a Leander Kills vagy a Rocktenors inkább a húrok közé csapva, igazi rockos dallal nyűgözte le a közönséget.

A 2017-es széria döntőjében a férfi együttesek mellett három gyönyörű énekesnő is küzdött a győzelemért. Tóth Gabi, Radics Gigi és Kanizsa Gina világszínvonalú produkciókkal kápráztatott el minket, azonban A Dal 2017 első helyezését Pápai Joci nyerte el, saját szerzeményű „Origo” című dalával.

Joci a népies, a roma és modern stílusjegyeket vegyítő dalával nemcsak a zsűrit, hanem a közönséget is meggyőzte arról, hogy érdemes a győzelemre, és méltóképp képviselheti hazánkat a nemzetközi színpadon is. Joci mozgalmas évet tudhat a háta mögött, hiszen a győzelmet követően számos fellépése volt, és ebben az évben jelent meg új albuma is, „Özönvíz” címmel.

Tovább A Dal 2018 oldalára>>>

Kapcsolódó Hírek