Család-barát

Szilvás keltkifli

Hozzávalók:
-250 gramm zsír
-500 gramm finomliszt
-2 tojás sárgája
-1 egész élesztő (5dkg)
-1 dl tej
-20 dkg porcukor
-25-30 dkg szilvalekvár
-1 vaníliás cukor
-1 citrom héja
-csipet só

Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a vaníliáscukrot. Ezután elmorzsoljuk benne a 250 gramm zsírt. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját majd a langyos tejben feloldjuk az 5dkg élesztőt. Ha kész, homogén masszát gyúrunk belőle, majd 8 egyenlő cipóra osztjuk és 15 percig pihenni hagyjuk.
A pihentetés után a cipókat kör alakúra nyújtjuk, és 8 cikkre szeljük. Mindegyik cikk végébe egy teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, kifliformára feltekerjük, sütőpapírra helyezzük, megkenjük tojássárgájával. Előre melegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig aranybarnára sütjük. A maradék 7 cipóval megismételjük az eljárást, majd a kész kifliket kicsit kihűtjük és megszórjuk porcukorral. Délutáni kávéhoz tökéletes finomság!

További olvasnivalók