Napközben: a gyógynövény ágazat kiemelkedő lehetőségeket is biztosíthat

A január 11-i adás tartalmából
 

– 2010 óta évente egyre nő a diplomát szerzők száma. Milyen új oktatási módszerek segíthetnek az iskolai lemorzsolódás megakadályozásában, az élethosszig tartó tanulás biztosításában.

Hallgassa meg!

– A jegybank hivatalos adatai szerint 2017-ben az újonnan folyósított személyi hitelek összege 47 százalékkal 228 milliárd forintra emelkedett. Sokan vannak, akik kifejezetten azért választottak személyi kölcsönt, hogy a korábbi magas kamattal felvett hitelüket kiválthassák. Ugyanakkor nem mindegy, milyen konstrukciót választunk, és az sem, hogyan használjuk fel az új kölcsönt, hiszen ha nem a céloknak megfelelően költekezünk belőle, csak megduplázzuk a terhünket…

Hallgassa meg!

– Magyarországon 20-25 ezer ember foglalkoztatását biztosítja a gyógynövény ágazat, amely az idegenforgalom és a turisztika számára is kiemelkedő lehetőségeket biztosít. Ennek ellenére a begyűjtött vadon termő gyógynövény mennyisége folyamatosan csökken. Hogyan biztosíthatjuk a gyógynövények iránt jelentkező egyre nagyobb igényt?

Hallgassa meg!

– A túlsúly csökkentésével sok betegség kockázata mérsékelhető, ám a szélsőséges diéták hiányállapotot is okozhatnak. Reális célokat és fogyási ütemet kell kitűzni, az önként vállalt éhezés hosszú távon nem fenntartható: hiányállapot, legyengülés, betegség kialakulása is lehet a következménye. Az a diéta lehet sikeres, amely során jól érzi magát az ember, amelyet nem gyötrelemként él meg nap mint nap, hanem szerves részévé tud válni a mindennapoknak, mondják a szakemberek. Hogyan fogyjunk egészségünket megtartva?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth január 11., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Banner Géza
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább