Család-barát

Rozé kacsamell édesburgonyával és bébi zöldségekkel

Hozzávalók 10 főre:
– 10db 20-22dkg -os kacsamell
– 20db bébirépa
– 0,5kg kelbimbó
– 1kg édesburgonya
– 10db bébi cékla
– 10dkg vaj
– 2dl tejszín
– só

Elkészítés:
A kacsamellek bőrét beirdaljuk minél sűrűbben, majd besózzuk.
ezután forró serpenyőben megpirítjuk a bőrös felét (zsírja nagy részét kisütjük)
előmelegített 100fokos sütőben 20percig sütjük és tálalás előtt kb. 3percig pihentetjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockázzuk majd megfőzzük, ezután forrón lepürésítjük egy kevés vajjal, majd egy kis edényben tejszínnel a megfelelő állagúra keverjük.
A kelbimbót és a bébirépát blansírozzuk, a céklát pedig megfőzzük és hidegen balzsamecetben marináljuk.

További olvasnivalók