Szombat reggel: Skandináv bundatilalom

A január 20-ai adás tartalmából
 

1000 dollárért adnak egy palack bort, pedig még senki sem tudja, milyen lesz az első termés: New Yorkban egy hatodik emeleti tetőn kezdtek szőlőtermesztésbe.

Hallgassa meg!

– A buszokon csak a hátsó ajtót használhatják, de inkább ki se menjenek a házból: egyre szigorúbban korlátozzák a nők életét az ultraortodox zsidóság körében.

Hallgassa meg!

– Alacsony átoltottság: nemcsak Szerbiában terjed a kanyaró, hanem Ukrajnában is. Utóbbi helyen a déli régiókból jelentik a legtöbb megbetegedést.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

– Sok sebből vérzik a nyelvoktatás Nagy-Britanniában: két új tanulmány szerint ha a szigetország a BREXIT után meg akarja tartani szerepét a világkereskedelemben, ehhez elengedhetetlen lesz az idegennyelvek ismerete.

Hallgassa meg!

– Nem olyan gazdaságos, ahogy kezdetben gondolták: nem kizárt, hogy leáll a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as gyártása.

– Leshotóban kerülnek elő a világ legjobb gyémántjai: a napokban egy 910 karátos példányt találtak, ami a világ ötödik legnagyobb gyémántja lett. Hogyan működik ez az apró ország, amit teljesen körbeölel a Dél-Afrikai Köztársaság?

Hallgassa meg!

– Skandináv bundatilalom: Norvégia 2025-re betiltja a rókák és nyércek tenyésztését, így az első skandináv ország lesz, amely meghozza ezt a döntést. A teljes iparág megszűnik.

Hallgassa meg!

– Olaszországban restaurálták Málta legismertebb szökőkútját, 100 fríz ló is szerepel egy színházi előadásban Hollandiában: indul a kulturális évad Európa két kulturális fővárosában, Vallettában és Leeuwardenben.

Hallgassa meg!

Kossuth Rádió – Szombat reggel – január 20., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Kránitz Balázs

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább