Oscarra jelölték Enyedi Ildikó filmjét

Bekerült a legjobb öt közé a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje
 

A 18 év után új mozifilmmel visszatérő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása tavaly elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját is. Majd – első magyar filmként és első nőként – Enyedi Ildikó kapta a sydney-i filmfesztivál fődíját. Herbai Mátét, a világ legjelentősebb operatőri fesztiválja, a Camerimage zsűrije tüntette ki a fődíjjal. Az Európai Filmakadémia tagjai a Testről és lélekről főszerepében nyújtott alakításáért Borbély Alexandrát díjazták a legjobb színésznőt illető elismeréssel.

K_EPA20170219014

A filmalap támogatással készült Testről és lélekrőlt a filmforgalmazók már 91 országra vásárolták meg, az amerikai forgalmazási jogokat a Netflix szerezte meg és a magyar filmet február 2-án tűzi műsorra.

Enyedi Ildikó filmje az Inforg-M&M Film gyártásában készült, producerei Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő.

20180123002

A Testről és lélekről a rangos szakmai elismerések mellett a közönség körében is nagy siker: a magyar mozikban márciusban mutatta be a Mozinet, azóta már csaknem százezren váltottak rá jegyet és nemrég DVD-n is megjelent.

A díjátadót a phjongcshangi téli olimpia miatt a szokásos február helyett ezúttal március 4-én tartják Los Angelesben.

Az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 90. alkalommal adják át.

20180123008

Olvasson tovább