Család-barát

Hideg szilva leves a diós aszalt szilvás morzsával

Szilvaleves

Marinált szilva:
Hozzávalók:
300 g szilva
1/2 ek cukor
1 dl almaecet
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
Az almaecetet összekeverjük a cukorral, hogy feloldódjon benne, majd hozzáöntjük az olívaolajat. A szilvát negyedeljük, a marináló lével leöntjük és állni hagyjuk pár percig.

Hideg szilva leves a diós aszalt szilvás morzsával

Hozzávalók:

-1 kg szilva
-125 g szeder
-1 l víz
-20 dkg cukor
-2 rúd fahéj
-2 ek szegfűszeg

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk és a szederrel együtt félbevágjuk. Egy nagy lábosban minden hozzávalót összekeverünk, sütőpapírral lefedjük, és alacsony lángon 3-4 órán keresztül főzzük. Ha kihűlt, akkor leszűrjük.

Diós-aszalt szilvás morzsa
Hozzávalók:
-100 g liszt
-50 g dió
-50 g aszalt szilva
-100 g cukor
-120 g vaj

A diót ledaráljuk, az aszalt szilvát pedig apróra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, összegyúrjuk, és a fagyasztóba tesszük legalább 20 percre. A pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük, és 180 fokon 7-10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor összetörjük.

Marinált szilva:
Hozzávalók:
-300 g szilva
-1/2 ek cukor
-1 dl almaecet
-1 dl olívaolaj

Az almaecetet összekeverjük a cukorral, hogy feloldódjon benne, majd hozzáöntjük az olívaolajat. A szilvát negyedeljük, a marináló lével leöntjük és állni hagyjuk pár percig.

Aszalt gyümölcsös csirkemáj
Hozzávalók:
-100 g vöröshagyma
-400 g csirkemáj
-100 g aszalt szilva,
-körte és sárgabarack
-só, bors friss kakukkfű
-1 dl víz
-3 ek olaj

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. A májat feldaraboljuk és rádobjuk a hagymára, megpirítjuk 3-4 perc alatt. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az aszalványt, rádobjuk a friss kakukkfüvet és borsozzuk. Lefedjük és még 10-15 percig pároljuk. Ha kész, akkor a végén sózzuk.

További olvasnivalók