Család-barát

Gombás csirkemell Duci módra, túrós tejfölös gancával

Hozzávalók:
-4 db ujjnyi vastag csirkemell
-2 ek. mangalica zsír
-1 db nagy fej vöröshagyma
-2 db fokhagyma gerezd
-20 dkg gomba
-10 dk liszt
-1 mk. mustár, só, bors, ízlés szerint.

Elkészítés:
A húsokat lisztbe mártva, mind két oldalát forró zsírba meg sütjük, majd félre tesszük.
Abba a zsiradékban a felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk az előre fel szeletelt gombát, sót, borsot. kis lángon sütjük. Amikor már majdnem kész, rá helyezzük a kisült húsokat, a mustárt, a ketté vágott fokhagymát, és 1 kis pohár vizet. Fedő alatt 5 p. pároljuk.

Ganca:
-1,5 kg burgonya
-30 dkg füstölt szalonna
-20 dkg liszt
-50 dkg túró
-1db nagy tejföl

Elkészítés:
A megtisztított fel kockázott burgonyát annyi sós vízben megfőzzük hogy éppen csak el lepje. Közben a szalonnát felkockázzuk és egy tálba helyezve a mikróba ropogósra sütjük. Ha a burgonya kész, a krumpli nyomón ugyanabba a lébe át nyomjuk, állandó kevergetés mellett bele szórjuk a lisztet, pár percig főzzük. És kész!
Tálalás: Egy kanállal a sült szalonna zsírjába mártva,egy tányért félig rakunk gancával, majd befedjük túróval,és tejföllel, a tetejét megszórjuk az apró sült szalonnával. mellé rakjuk a csirkemellet, a gombás sűrű barna mártást.

Jó étvágyat!

További olvasnivalók