Napközben: tavalyi autólopási toplista

A január 29-i adás tartalmából
 

LED-es szemfényvesztés? Az utóbbi években ha a világítás energiatakarékos korszerűsítése szóba jön, mindenki a LED-et javasolja. Felmerült azonban, hogy a LED-es világítás nem annyira egészséges, mint amilyen takarékos. Hétfőn első témánkban erről beszélgetünk majd, de szóba kerül a minitor bámulása, a félhomályban való olvasás, a szembe jövő vakító reflektorok, szóval minden, ami fény és szem.

Fél tízkor megkérdezzük az ELMÜ-t, hogy miért tart hónapokig, egy napelemes óra felszerelése és arról is beszélgetünk, hogy megéri-e és mennyibe kerül egy-egy lakás-ház átalakítása energiatakarékossá.

Nagy munka kezdődik a Dunán. Mivel évtizedek óta nem végeztek fenntartási-karbantartási munkákat, ezért nagyon alacsony a hajózható napok száma. Ez pár év múlva megváltozik, még idén elkezdik tervezni, hogy hogyan lenne legcélszerűbb megszüntetni a szűkületeket és gázlókat.

Hallgassa meg!

Utolsó témánk pedig az autólopás. Megjelent ugyanis a tavalyi autólopási toplista, amiből kiderül, hogy melyek a legveszélyeztetettebb járművek és az is, hogyan érdemes védekezni, milyen kocsivédelem a legeredményesebb.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth január 29., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Veress Ágnes 

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább