Brownie
100 g kókuszreszelék
50 g mandulaliszt vagy szezámmagliszt
3 db tojás
90 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
60 g cukormentes étcsokoládé vagy 35 g kakaó vagy 40 g Karobpor
1 csipet só
A tojásokat kihabosítjuk a mézzel/édesítővel és a sóval, majd lazán belekeverjük a szárazanyagokat és egy zsírpapírba csomagolt tortakarikába simítjuk. Előmelegített sütőben 160°c-on 20 perc alatt kisütjük.
Kókuszkrém:
250 g kókuszreszelék
400 g kókusztejszín
120 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
2 lap zselatin
A kókusztejszínt felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel, majd feloldjuk benne a lapzselatint és elkeverjük benne a kókuszreszeléket! A kihűlt brownie tetejére simítjuk és hűtőben dermesztjük.
Bevonó:
40 g víz
30 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
25 g kakaópor vagy karobpor
25 g kókuszzsír
75 g cukormentes étcsokoládé
A vizet felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel, majd belekeverjük a kakaóport, az olvasztott csokoládét és a kókuszzsírt. Simára keverjük és a dermedt kókuszkrémre -vagy ha csak brownie-t csinálunk, akkor a kihűlt brownie tetejére- simítjuk, dermesztjük, majd szeleteljük.