Család-barát

Fehér kovászolt kenyér

Hozzávalók:
• 500 g fehér liszt BL80
• 300 ml kézmeleg víz
• 150 g fehér lisztből BL80 készült 12 órás kovász
• 9 g só

IMG_20180207_114744

Elkészítés:
A sütés előtti este el kell készíteni a kovászt: 50 g érett kovászt 50 g BL80 fehér liszttel és 50 g vízzel egy nagy tálban össze kell keverni, letakarva hagyni reggelig, a bőrösödés ellen. Először vízzel kell összekeverni a kovászt, ha már homogén, akkor adagoljuk hozzá a lisztet, a sót a legvégén! A tésztát géppel kb. 7 percig kell dagasztani, kézzel nagyjából 20 percig. Kilisztezett tálba kelni hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 3 órán át, 30 percenként áthajtogatjuk. Kenyeret formázunk belőle és még 30 percig állni hagyjuk. Tepsire helyezzük, a tetejét pengével alávágjuk. Párás légtérben 250 fokon 10 percig kell sütni, majd 230 fokon még 30 percet. Hagyjuk kihűlni.

További olvasnivalók