Napközben: kínai Holdújév

A február 12-i adás tartalmából
 

Újra elindult a cigány egyetemisták gyakornoki programja Miskolcon. A Miskolci Görög katolikus Cigány Szakkollégium 2016 ban indította el gyakornoki programját, elsőként a szenior szakkollégisták körében. Az egyetem várja a fiatalokat, akik ez alkalommal munkájukért pénzt is kapnak. De mi arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen az élet a szakkoliban.

Február 7-én tartotta a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium a kínai Holdújév ünnepét. Ebből az alkalomból beszélgetünk arról, hogy milyen is egy Magyarországon működő kínai iskola, kik járnak ide. És persze arról is, hogy vajon magyar családok miért szeretnék kínaira taníttatni a gyermekeiket. Minderről fél 10 és 10 között beszélgetünk majd.

A 10 órás krónika után parkolás SMS-el. Ha valaki becsületesen elküldi az SMS-t, de a rendszer éppen nem működik, jól megbüntetik. Jogos-e ez a büntetés vagy át lehet hárítani a telefontársaságra?

Hallgassa meg!

Utolsó fél óránkban pedig azt járjuk körül, hogy manapság, a rengeteg diéta idején, amikor mindenki ért az egészséges táplálkozáshoz, vajon a profik, a dietetikusok szerepe hol keresendő. Mikor, milyen élethelyzetben kellene szakembert kérdeznünk a táplálkozásról és egyáltalán, hol érhetjük el őket?

Hallgassa meg!

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Napközben – Kossuth, február 12., hétfő, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább