Család-barát

Túrkevei tárkonyos disznó leves

Hozzávalók:
-sertés hús 2,5 kg
-vöröshagyma 40 dkg
-fokhagyma 2 gerezd
-csemege paprika 30 dkg
-vegyes zöldség 40 dkg
-burgonya 3 szem
-zeller ½ db
-só, tárkony, kakukkfű, majoranna
-gomba 40 dkg
-tejszín 2 dl
-zsír 15 dkg

Elkészítés:
A sertés húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vegyes zöldséget megtisztítjuk, felkockázzuk.
A zsírt egy nagyobb edényben felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. fél óra alatt félig megpároljuk. Hozzátesszük a vegyes zöldséget, felöntjük kb. 1 liter vízzel, felforraljuk, és kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük. Tejszínnel behabarjuk. Ízlés szerint, aki szereti, az ételbe cseresznyepaprikát is morzsolhat.

További olvasnivalók