Család-barát

Raffaello szelet

25 darabhoz:

Fehér tészta:
5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor 15 dkg kókuszreszelék, két evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, fél citrom leve.

Barna tészta:
Öt tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 4-5 evőkanál keserű kakaópor, két evőkanál liszt, fél csomag sütőpor.
Sütőpapír kell a tepsi kibéleléséhez

Krém:
10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliáscukor, 5 dl tej, 25 dkg vaj, egy vaníliás rúd, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vanília ízű pudingpor

Fehér tészta készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a végén beleszórjuk a cukrot.
A kókuszreszeléket liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a habba keverjük, a citrom levét belefacsarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °-on 15 perc alatt megsütjük.

Barna tészta készítése.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük végén beleszórjuk a cukrot. A kakaót, a lisztet a sütőport összeforgatjuk és óvatosan cukros habbá keverjük.
Ugyanúgy sütjük meg mint az előző kókuszos tésztát.

A krém készítése.
A tojássárgájákat a 2 fajta cukorral fehéredésig keverjük.
Majd a pudingport, a reszelt citrom héjat, a vaníliarúd belsejét és a tejet adjuk hozzá.
Állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk.
Ha kiült belekeverjük a puha vajat.

A kész krémmel megkenjük a fehér lap tetejét majd ráhelyezzük a barna tésztát, a kakaòs tészta tetejére is bekenjük a krémmel, és díszítésnek kókuszreszeléket és fekete csokireszeléket szórunk a süteményre.

További olvasnivalók