Egyéb

Jazzmozaik: hírek, riportok a jazz világából

A február 14-i adás tartalmából.
 

Riportok:

Mózes Tamara ad ének-zongora szólóestet klasszikus és jazz sorozatunkban a Magyar Rádió Márványtermében pénteken 19:00-kor. Szerkesztőnk kérdezte őt.

Mint elmondtuk, a Magyar Jazz Szövetség idén harmadik alkalommal rendezte meg tehetségkutató versenyét. A közönség Richter Ambrus dobost, a zsűri Farkas Zsolt énekest választotta „Az év fiatal jazz-zenészének. Ottmár Dávid kereste meg a két fiatalt.

Etnojazz, költészet és színház folytat párbeszédet egymással Szőke Szabolcs: Dialógus c. estjén a Müpa – Fesztivál Színházában csütörtökön 20:00-kor. Szőke Szabolcstól hallják a részleteket.

Jubileumi Koncertet ad Illényi Katica a Budapest kongresszusi központban szombaton 19:00-kor. Veisz Gábor riportja.

Budapest Jazz Orchestra plays Kovács Linda music – a Budapest Jazz Clubban vasárnap 18:00-kor és Kovács Linda Recycle a Szimpla Kertben jövő kedden 20:00-kor. Lindát mindkét koncertről kérdezte Kecskés Barbara.

JAZZ ITT – Oláh Kálmán: Middle-European Quintet a Zeneakadémián pénteken 19:00- kor és Oláh Kálmán (z), Oláh Kálmán jr (sz), Orbán György (nb) az IF Cafeban kedden 19:30-kor. Ottmár Dávid telefonon érte el Oláh Kálmánt.

Hírek:

Elhunyt a magyar jazz utolsó nagy jazzbölénye, dr. Bürger Miklós, a Magyar Jazzkutatási Társaság alapító tagja, jogászok közt a legjobb zongorista.

MAO Plays The Music Of Quincy Jones a BMC – Opus Jazz Clubban csütörtökön 20:00-kor

A Finucci testvérek jövő szerdai koncertje a BJC-ben egyben lemezbemutató is, melyen kedvenc énekesükkel, Chico-val rögzített legújabb albumukról szemezgetnek.

Formatex Jazz Est: Kaltenecker Zsolt & Markó Ádám – „Visions” a Budapest Jazz Clubban csütörtökön 20:00-kor.

Alerant Jazz Est: Balázs Elemér Group a Budapest Jazz Clubban szombaton 20:00-kor.

Dés László: Nagy utazás, Vendég: Tóth Vera – az Óbudai Kulturális Központban szombaton 20:00-kor.

A Lakatos Ablakos Dezsõ Ösztöndíjasok azaz Serei Dániel , Ludányi Tamás és Karosi Júlia beszámoló Koncertjeire kerül sor a BJC-ben hétfõn 20:00-kor.

Teljes spontaneitás – sok-sok előzménnyel. Talán így jellemezhetnénk tömören azt a különleges koncertet, amelyet egy magyar-francia-amerikai formáció, a Grencsó Spontaneous Music Ensemble ad a BMC opusban jövő szerdán 20.00-kor, Europus címmel.

Jazzmozaik- Bartók Rádió – február 14., szerda, 23:00

Műsorvezető: Schaefer Andrea

Szerkesztő: Veisz Gábor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább