Napközben: tovább növekszik a kereslet a kiadó lakások iránt

A február 21-i adás tartalmából
 

Tovább növekszik a kereslet a kiadó lakások iránt országszerte a nagyobb városokban, ennek ellenére már nem emelkednek olyan ütemben a bérleti díjak, mint korábban. Budapesten például jelenleg havi 140 ezer forint körüli az átlagos lakások bérleti díja. A legnagyobb egyetemi városokban pedig vegyesen alakultak a bérleti díjak. Mi okozza az albérletek iránti növekvő igényt és milyen buktatói lehetnek lakáskiadásnak? Erről beszélünk 9 óra után.

Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan március elején Budapesten. A Magyarországon egyedülálló központban elsősorban egyszülős családokat érintő problémákra segítenek ingyenesen megoldást találni. Magyarországon több mint 300 ezer egyedülálló szülő van és mintegy fél millió gyerek nevelkedik egyik vagy másik szülőjével. Milyen problémákkal küzdenek az egyedülálló szülők? Ezzel foglalkozunk fél 10-től.

Változik az autók műszakiztatása. Ha komoly hibát tapasztalnak a vizsgán, akkor a forgalmi engedély maximum 2 hónappal meghosszabbítható, de ismételt vizsgára kell menni az időszakon belül. A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály szerint ezentúl rangsorolni kell a műszaki vizsgálat során észlelt hibákat. Mire készüljenek az autósok? Erről beszélünk 10 óra után.

Szörpöket tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete: 27 különböző szupermarketekben vagy bioboltokban kapható málnaszörp gyümölcs- és málnatartalmát, adalékanyagait, csomagolását és származási helyét vizsgálta termékcímke alapján. Mit mutatnak a vizsgálatok és milyen a jó málnaszörp? Ezzel foglalkozunk fél 11-től

Napközben – Kossuth, február 21., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Itt hallgathatja meg a teljes adást >>>

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább