Napközben: Egészségügyi szűrőprogramok

A február 26-i adás tartalmából.
 

Dugó rangsor
Debrecen, Budapest, Nyíregyháza. Magyarországon ez a 3 település végzett az első helyen az INRIX 2017-re vonatkozó dugó rangsorában. A közlekedési adatokat elemző nemzetközi cég szerint a hajdúsági megyeszékhelyen lakók 25 órát töltenek dugóban ülve egy év alatt. Őket szorosan követik a fővárosiak 24 órával, majd a nyíregyháziak 21 órával. De hogyan úszhatjuk meg a forgalmi dugókat? Használják-e az autósok azokat az applikációkat, amelyekkel elkerülhetőek lennének a torlódások? Milyen fejlesztések segíthetnek egy városban a dugók csökkentésére?
Riporter: Gyarmati Péter
Vendégek: Dr. Nagy Marcell, WAZE Magyarországi Csoport vezetője, Szálka Miklós, közlekedési szakértő, Pro urbe kft

Egészségügyi szűrőprogramok
Az egészségügy egyik legnagyobb kihívása a megelőzés fontosságának hangsúlyozása. Napokon belül újra útjára indul Magyarország legnagyobb egészségvédelmi szűrőprogramja, melynek során szűrőkamion járja majd az országot kiemelt figyelmet fordítva a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére. De számos önkormányzat is biztosít ingyen szűrési lehetőségeket.
Vendégek: dr. Bajkai István, a VII. kerület alpolgármestere, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke

Testolvasás

Ezzel folytatjuk 10 órától eloszlatva számos tévhitet az emberek fejében. Például azt, hogy ha fáj a hátam és porckorong sérvem van, akkor azt el kell fogadni, mert örököltem, a családban is ez a jellemző. Hát nem. A mozgásszervi problémák nagy része a helytelen tartásból adódik és korrigálható lenne. Egy alternatív mozgásterapeuta vendégük elmondja, mit is jelent a testolvasás és mi mindent tudhatunk meg magunkról ennek a módszernek köszönhetően.
Vendég: Feövenyessy Krisztina alternatív mozgásterapeuta

Közösségi főzés

A műsor zárásaként pedig készülünk az ebédidőre, főzünk. Egy cégnél az alkalmazottak megelégelték, hogy nehezen jutnak normális ebédhez, így kitalálták, hogy egymásnak főznek. Minden nap más van soron. Telefonnál: Sárdi Dániel, a Prezi Büfé food managere.

¾ 11-től: Minority safe pack és német nemzetiségek helyzete Magyarországon. Vendég: Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi szószólója

Napközben – Kossuth, február 26., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Ide kattintva hallgathatja vissza a teljes adást >>>

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább