Napközben: Készpénzmentes városok

A március 7-i adás tartalmából
 

1. Készpénzmentes városok. A Papp László Sportaréna teljesen készpénzmentes lett. De lehet-e egy egész város az? Hogyan? Hol tartanak a világ nagyvárosai a megvalósításban? Egyáltalán megéri ez valakinek? A Peak Financial Services felhívást tett közzé: keresik azt a magyar várost, amelyik teljesen megválna a készpénztől.

2. Playartist néven indult a napokban egy workshop, amely a drámapedagógia módszereivel segít azoknak az iskolás fiataloknak, akik önbizalomhiányban szenvednek és nehezen illeszkednek be egy közösségbe. Milyen módszerrel dolgoznak a drámapedagógusok? Milyen lehetőségei vannak egy magyar iskolának, hogy ilyen eszközökkel segítsenek a fiataloknak, hogy a mai iskolai keretek között fel tudjanak oldódni?

3. A tavasz közeledtével érdemes megvenni a vetőmagokat, amelyekből fűszereket nevelhetünk a kiskertünkben, vagy éppen a balkonunkban. Melyek azok a fűszerek, amik évszázadokkal ezelőtt használatban voltak a magyar konyhában, de feledésbe merültek? Hogyan hozhatóak be új ízek a gasztronómiába?

4. Sorra nyílnak a borbély üzletek, vagy barber shopok Magyarországon. Mi az oka, hogy feléled ez a kultúra? Mik a legújabb szakáll-és bajuszdivatok? Milyen pozícióban dolgozók engedhetnek meg maguknak egy bajuszt, vagy egy szakállat?

Napközben – Kossuth, március 7., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Banner Géza

Ide kattintva hallgathatja vissza a teljes adást >>>

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább