Ukrán nemzetiségi műsor: „Krím- a hazavezető út”

A március 9-i adás tartalmából
 

2018. február 20-án, az Ukrán Országos Önkormányzat székházában „Krím- a hazavezető út”címmel kiállítás nyílt, melynek szervezői Az In-Art kiadó munkatársai voltak, ötletgazdái Georgij Brajlovszkij, és Rusztem Szkibin voltak.
„Krím- a hazavezető út” kiállítás megalkotói a Krím-félsziget Ukrajnához való visszacsatolásának lehetőségét vizsgálják, de nem a megszokott, politikai eszközökkel. A népművészet segítségével próbálnak párhuzamokat vonni és közös gyökerekre lelni a krími tatár és az ukrán történelmi emlékek, a művészeti alkotások kölcsönhatásával.
A kiállításon először az ukrán népi kerámiaművészet alkotásai kerültek bemutatásra, ami a Brajlovszkij család 20. századi örökségét képezi, és amely bemutatásra került egészen Amerikától Oroszországig. Ezekhez az alkotásokhoz társult a tatár kerámiaművész, Rusztam Szkibin alkotásai.
„Ezen kiállítás anyagai bemutatásra kerültek egész Ukrajnában és az egész világon. A Krím-félsziget az összes nemzetközi megállapodás alapján Ukrajna elválaszthatatlan része. Ez a föld a 18. század óta az európai kultúra egyik alapkövét képezi. Nemcsak Ukrajna, de Az egész világ összefogása kell a krími tatárok rendes életkörülményeinek megteremtésére és a kibontakozás esélyének megadására”. Tette hozzá Georgij Brajlovszkij.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/03/11.png
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább