Család-barát

Bonbonok

Feketeribizli töltelék

• 300g Kristálycukor
• 50g Glükóz
• 200g Tejszín
• 150g Feketeribizli / Beriolette / Passió gyümölcs / Mangó-passió-gyömbér püré
• 70g Tejcsokoládé: Feketeribizli Fehércsokoládé: Beriolette, Passió, Tropicana

Elkészítés:
Aranybarnára karamellizáljuk a cukrot és a glükózt. Előtte a tejszínt megmelegítjük és a pürét mikróban megolvasztjuk. Majd előbb a tejszínt végül a pürét hozzáadjuk lassan adagolva a karamellhez folyamatos keverés mellett, majd 110 °C-ra felfőzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

Mentás bonbon töltelék

• 250g Étcsokoládé pasztilla (vagy tej)
• 150g Vaj
• 37g Glükóz
• menta, citrom kivonat (néhány csepp)
• 87g Tejszín

Elkészítés:
A tejszínt és a glükózt összefőzzük, hozzáadjuk a menta és a citrom kivonatot letakarjuk, kihűtjük. Hozzákeverjük az olvasztott csokoládéhoz, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Gianduia töltelék (hosszú eltarthatóságú mogyoró töltelék)

• 500g Mogyorókrém
• 125g Vaj
• 125g Étcsokoládé

Elkészítés:
A mogyorókrémet és az olvasztott étcsokoládét összekeverjük, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

További olvasnivalók