Család-barát

Báránysült lilaburgonyával, grillezett zöldség salátával

Hozzávalók 4 fő részére:
– 1.2 kg báránylapocka
– 1.5 kg kacsazsír
– 0.2 kg vöröshagyma
– 0.1 kg fokhagyma
– 1.5 kg lilaburgonya
– 10 dkg vaj
– 1 csomag petrezselyem
– 20 dkg zsenge sárgarépa
– 20 dkg cukorborsó
– 20 dkg cékla
– 1 dl olívaolaj
– Só, bors, rozmaring
– 2 db édeskömény
– 1 db citrom
– 0,5 dl balzsam ecet
– 1 csomag hónapos retek
– 1 csokor snidling

Elkészítés:
Báránysültet kacsazsírban fokhagymával, vöröshagymával, sóval – borssal, rozmaringgal 1.5 óra alatt készre főzzük. Majd szeletenként megpirítjuk. Lilaburgonyát sós vízben főzzük, majd vajban megpirítjuk. Zöldségeket olívaolajon megpirítjuk, kihűtjük. Citrommal, balzsam ecettel, snidlinggel ízesítjük.

További olvasnivalók