×

Boros Misi, a Virtuózok 2014 Kicsik korcsoportjának győztese mesélt nekünk...

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

Boros Misi 11 évesen jelentkezett a Virtuózok első évadába, s a versenyben nyújtott fantasztikus teljesítménye alapján bekerült a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába. Emellett, mint korcsoportgyőztes, az Armel Opera Fesztivál különdíjának köszönhetően, 2015-ben felléphetett a zürichi a Tonhalleban. Az ifjú tehetség még a Virtuózok előtt más művészeti ágakban is kipróbálta magát, jelesül színészetbe is belekóstolt, hiszen főszerepet játszott 2013-ban a Sivatag hercegében. Végül a zenei pályát, azon belül is a zongorát választotta. „Amikor kicsi voltam, a szüleim támogatták, hogy minél több dolgot kipróbáljak és végül a zongora lett az, amit a legjobban szerettem, így amellett maradtam. A zongora a főszereplő az életemben” – meséli mindenki kedvenc Misije.

A kis pécsi zongoravirtuóz nagyon sokat gyakorol, és mi máson tenné ezt, mint azon a bizonyos Bösendorfer mesterzongorán, mely Bogányi Gergely, – Kossuth-, Liszt- és Prima-díjas zongoraművész ajánlására került hozzá. Hétköznap általában négy órát, hétvégén pedig – aktuális koncertjétől függően – akár ötöt-hatot is eltölt a fekete-fehér óriás mellett. „Az elmúlt időben Schubert lett a favoritom, Liszt Ferenctől is játszottam több művet is, ők ketten központi figurák lettek – de természetesen Mozartot is meg kell említenem” – árulja el a pécsi fiú.

A Virtuózoknak köszönhetően Misi többek között Észak- és Dél-Amerikába, valamint Ázsiába is eljutott már, azonban a magyarországi intézmények is nagyon közel állnak szívéhez: „Van sok hely, ahol nagyon szívesen játszom, de közülük a Pécsi Kodály Központ az egyik, amit kiemelnék, mert nagyon szeretek itthon játszani. Természetesen a Művészetek Palotája és a Zeneakadémia is kedvenc fellépő helyeim.” – lelkendezik a gyermektehetségből profi művésszé formálódó mosolygós fiú. Tervei között a koncertezés áll első helyen, de azon belül is a magyar zenei porond: szeretne minél többször játszani hazai közönség előtt. Misi a fellépések mellett azért is nagyon hálás, mert a tehetségkutató műsor által rengeteg fantasztikus emberrel megismerkedett. És a sornak még nincs vége…

És íme egy igazi aktualitás: március 24-én Sanghajban fog fellépni, melyhez sok sikert kívánunk, és várjuk őt haza élményekkel és emlékekkel!

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>