×

Kristóf Réka, a Virtuózok 2017 abszolút győztese mesélt nekünk...

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

A 2017-es Virtuózok Nagyok korcsoportjának első helyezettje és a műsor abszolút győztese, egy éven át havi egymillió forinttal gazdagodott, melyet tanulmányaira és jövőjének megalapozására fordított, ezen túl fellépési lehetőséget nyert nem máshova, mint a New York-i Carnegie Hallba, az Armel Operafesztivál felajánlásaként.

Rékával tehát nem állt meg a világ, hiszen a nyereményeken túl, a Virtuózok számtalan kaput nyitott meg számára. Elmondása szerint, azért jelentkezett a műsorba, hogy megmutathassa itthon is tehetségét, mely bizony nem hagyta cserben, egészen a döntőig – sőt, tovább repítette.

Réka, amióta az eszét tudja, énekel, de ez a nehéz és sok áldozatot kívánó pálya igazán a gimnáziumban varázsolta el. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy operaénekesnő lesz. Ezután Dobi-Kiss Veronika növendékeként vált rabjává az éneklésnek. A fiatal szoprán tanulmányait jelenleg Münchenben folytatja, így sokat ingázik a német város, és szülővárosa, Komárom között – és mivel számos fellépése van, így rendszeresen jár Magyarországra is. Saját bevallása szerint élete eddigi legszebb és legnagyobb kihívású koncertjét a Pannon Filharmonikusokkal adta januárban, ahol a zeneirodalom egyik legérzékenyebb és legbölcsebb ciklusával, Strauss négy utolsó énekével állhatott színpadra. Jelenleg a Bajor Állami Operaház művésze, a müncheni dalszínházban Rékát két szerepben is láthatja a zeneszeretőközönség.

Rékának tehát már nem ismeretlenek a nemzetközi zenei színpadok, mégis igazi kedvence a pécsi Kodály Központ és a Művészetek Palotája. Mint mondja, szerencsésnek tartja magát, hiszen a legtöbbször olyan darabok, szerepek találnak rá, melyek igazán közel állnak hozzá, és nem csupán hangjához, de személyiségéhez is szépen illenek. Ami pedig a jövőt illeti: szeretné karrierjét tovább építeni és tanulni, fejlődni, amíg csak lehet. Határ a csillagos ég!

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>