Honfoglaló

Megújult látványvilág, új játékelemek és meglepő fordulatok a Honfoglalóban!

2018. március 26-tól izgalmas látványvilággal, fordulatos játékszabályokkal és igazán kecsegtető nyereményekkel folytatódik a Duna Televízió vetélkedője, a Honfoglaló, amely az első olyan magyar fejlesztésű televíziós formátum, amit egy közismert, világsikerű magyar fejlesztésű online játék inspirált. Az adásokban három versenyző, három hadvezér mérkőzik meg egymással, hogy minél több területet hódítsanak meg, növelve ezzel saját birodalmukat Magyarország térképén.

A résztvevőket a jövőben virtuális hadseregek buzdítják majd a stúdióban, katonáik katapultokkal bombázzák egymást, így a felépített váraik valóban romba dőlnek, de akár újjá is épülhetnek, és a harc végén pedig jár az elismerés. Hasonló animációs megjelenítéssel hazánkban eddig még nem forgattak televíziós vetélkedőműsort.

A jól ismert játék alapjai nem változnak, a legnagyobb kihívást továbbra is a kvíz kérdésekre adott jó válaszok jelentik, de már a játék korai szakaszában lehetségessé válik a vártámadás, vagyis a hadvezéreknek korábban kell kigondolniuk a stratégiájukat, mint eddig, mert csak így vihetik győzelemre a katonáikat.

A támadás mellett az új szabályok a védekezés taktikáját is támogatják magasabb védekezési bónusszal, illetve a torony-visszaépítési segítséggel. Egészen más lehet tehát a nyerő haditerv, mint az a korábbi játékokban volt, jó időben kell tudni kockázatot vállalni azoknak, akik meg akarják hódítani Magyarországot.

A játékosok és a nézők számára azonban talán az a legfontosabb fordulat, hogy a 2018-as labdarúgó-világbajnokság idejére már igazi szuperrangadóvá fejlődik a műsor, ami a mindennapi adásokra épül. Hat hónap bajnokai – tehát valamennyi Honfoglaló bajnoki adás győztese – egyenes kieséses rendszerben tovább küzdenek majd egymással a szezon fődíjáért. 27 bajnok 9 selejtezőben játszik, és csak ezek győztesei jutnak be a 3 elődöntőbe, melyekből szintén egyenes kieséssel alakul ki a szuperbajnoki döntő 3 fős mezőnye. Az évad három legjobb honfoglalója számára a tét pedig a garantált 30 millió forintos nyeremény!

A Honfoglaló további újdonsága, hogy március 26-tól már a nézők is velünk játszhatnak, mégpedig egy időben az adással! Ehhez nem kell mást tenniük, mint letölteni a Honfoglaló Vetélkedő applikációját, amihez információt a vetelkedo.honfoglalo.hu oldalon találnak.

Tovább a műsoroldalra>>>

További olvasnivalók