×

Nagy Zoltán Ferenc, a Virtuózok 2017 Tinik korcsoportjának döntőse mesélt nekünk...

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

A 17 éves Nagy Zoltán Ferenc első hangszere a furulya volt, de a zene iránti szeretete és elkötelezettsége miatt komolyabb eszközre és társra vágyott, így klarinétra váltott. Folyamatosan kereste a megmérettetést a hasonlóan tehetséges diákokkal, így igazi lehetőségként robbant be életébe a Virtuózok, melyet zenetanárai is örömmel üdvözöltek. A tehetségkutató 3. évadában a mosolygós fiú már a válogatón elvarázsolta produkciójával a zsűrit, és még a döntőben is izgulhattunk érte. A nézők pedig annyira megszerették személyiségét és csodálták játékát, hogy 2017-ben ő lett a Virtuózok Közönségdíjasa.

Zoli zenei élete a Virtuózoknak köszönhetően nem kis fordulatot vett. “Rengeteg minden történt velem: versenyeken voltam, kurzusokon van lehetőségem játszani, zenekarokhoz hívnak és a Virtuózok is egy csomó fellépési lehetőséget biztosít” – meséli a fiatal pécsi virtuóz. Vitathatatlan tehetségének köszönhetően alkalma nyílt már Olaszországban, Szerbiában és Magyarországon is több rendezvényen és versenyen színpadra állni, és az elmúlt években a kihívások csak erősítették, Zoli kiemelkedő eredményeivel hozta a papírformát.. Ám a sok külföldi megmérettetés és a nemzetközi porond ellenére ő legjobban mégis szülővárosában, a Kodály Központban szeret játszani.

Zenéjével örömet kíván szerezni mindenkinek, aki hallgatja, és terjeszteni szeretné a klasszikus zenét, mint örök stílust. Kedvenc darabja Carl Maria von Weber: f-moll klarinétversenye, melyet sikerült zenekari kísérettel is eljátszania. Naponta általában 6-8 órát gyakorol, most pedig még többet, mert felvételire készül. Reményei szerint Párizsban vagy Genfben tanulhat, zenélhet tovább az elkövetkező években.

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>