Napközben: Pénzügyi tudatosság

A március 29-i adás tartalmából
 

1. A Magyar Nemzeti Bank és a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kara a pénzügyi tudatosság népszerűsítése érdekében szervezett előadást Szolnokon. A jegybank munkatársainak feltett szándéka, hogy már a fiatalok körében elkezdjék a pénzügyi tudatosságra nevelést. Hogyan teszik ezt? Mit tudnak meg a fiatalok a pénzügyi döntések hatásairól? Hogyan ismerhetik meg a pénzügyi fogyasztóvédelmet és maguk hogyan segíthetnek?
2. „Aktív mulatós” rendezvényt szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Egyesülete és az Őszikék Nyugdíjas Klub. Az eseményen a klub tagjai saját kezűleg készített ajándékokat adtak át a Besenyszögi Eszterlánc Óvoda 100 óvodásának. De hogyan jönnek el az aktív nyugdíjas évek? Tud-e dolgozni a nyugdíjas, ha akar, megismerkedhet-e a számítástechnika legújabb vívmányaival, kialakulhat-e a jó nagyi-unoka kapcsolat?
3. Közép-Európa egyik legmodernebb készház gyártó üzeme kezdi meg működését Polgáron. Környezetbarát, magas minőségű alapanyagokból, gyorsan, pontosan és versenyképes áron építhető, energiatakarékos és környezetbarát házakkal szeretnék ellátni a magyar piac növekvő igényeit. Mit jelent a készház, milyen árszínvonalat képvisel, mennyire népszerű, miért környezetbarát, mekkora szerepe van ma a felfutó építőiparban, kinek és mely esetekben érdemes elgondolkodnia ezen?
4. Indul az új Nemzeti kastélyprogram és várprogram, a kivitelezési munkák ez év elején kezdődnek meg. A program keretében arra törekszenek, hogy a kastélyok és a várak ne csak eredeti szépségüket nyerjék vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodjanak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek, egyedi élményt nyújtva a látogatóknak. A program fő célja, hogy minden rétegében korszerű, 21. századi, fenntartható műemlékhasználat valósuljon meg. Hogyan?

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Napközben – Kossuth, március 29., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább