Napközben: Hol a határ az alkohol fogyasztásban?

Az április 3-i adás tartalmából.
 

Húsvéti ivászatok után – Hol a határ az alkohol fogyasztásban
A napi néhány sör, egy-két pohár bor belefér e a normálisnak mondható alkohol fogyasztásba, vagy ez már függőséget jelent? Vannak e figyelmeztető jelek arra, hogy ez már a betegség előszobája, vagy egyszerű szomjoltás? Általában italozó férfiakról beszélünk, de sokat isznak a nők is. Miért nyúlunk a pohár felé, miért gondoljuk, hogy ez valamiféle segítséget nyújt problémáink megoldására? Hol tartanak a megelőző programok, milyen módszerek célravezetők a bajbajutott emberek segítségnyújtására?
Riporter: B.Tóth Erika
Vendégek: Szemejácz János addiktológus, Tistyán László szociológus

Hallgassa meg!

Forradalmi áttörés az ingatlan piacon
A magyar ingatlanpiacon is megjelenik a technológián alapuló forradalom, ami a nemzetközi piacon proptech (property technology) néven terjedt el. A proptech jelentős változást generál, például olcsóbban fenntartható ingatlanokat hoz, milliárdos megtakarításokkal. Egy nemzetközi felmérés szerint proptech térnyerése miatt a vállalatvezetők 29 százaléka szerint olcsóbbak lehetnek az építkezések. Lecsengett e már az ingatlan árak égbe szökése, mit vizsgáljunk meg egy házon, lakáson, hogy aztán ne érjen csalódás bennünket.
Riporter: Bicskei Beáta
Vendégek: Balogh László ingatlan szakértő, Langbein Valentin ingatlan digitalizációs szakértő, Békési Béla jogász

Veszélyes Facebook

Úgy tűnik, minden eddigi ügynél rosszabbul érintheti a Facebookot az a botrány, amely néhány napja robbant ki. Kiderült, hogy a Cambridge Analytica elemzőcég 50 millió felhasználó adataihoz juthatott úgy, hogy a helyzet jelenlegi állása szerint egyszerűen csak kihasználták a Facebook által nyitva hagyott kiskaput. Az így megszerzett személyes adatokat pedig „politikai fegyverként” használták az amerikai választási kampányban. Hogyan őrizhetjük meg személyes adatainkat, mire alkalmasak a megszerzett információk, ér e kár bennünket, ha személyes adataink harmadik fél kezébe kerülnek?
Riporter: Pilisy Csenge
Vendégek: dr.Muraközi Gergely internet jogász, Habók Lilla internet kutató

Színházi támogatások

A kaposvári, a debreceni, a veszprémi, a győri, a szolnoki színház, valamint a Nemzeti Színház és a Thália Színház is megújul több mint 40 milliárd forint kormányzati támogatásból. A Nemzeti Színház korszerűsítéséhez a kabinet 2017 végén 2 milliárd forintos támogatást biztosított és a beruházás miatt a színháznak nem kell bezárnia. A Thália Színház rekonstrukciójának keretében a kormány 985 milliós, valamint a Fővárosi Önkormányzat 400 millió forintos hozzájárulásával a Mikroszínpad a teátrum teljes értékű játszóhelyévé válik. Mit kell tudnia ma egy színházépületnek? Milyen plusz funkciói lesznek a felújítás után? Mit jelent a színház a helyi közösségek számára, mire fogékony a közönség ?
Riporterek: Gyarmati Péter, Bakos Csaba, Gárdonyi Eszter, Kuti-Hajdufy Eszter

Napközben – Kossuth, április 3., kedd, 9.00

Szerkesztő: Veres Ágnes – Zsoldos László
Műsorvezető: Banner Géza
Gyártásvezető: Guzsaly Ilona

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább