×

Abouzahra Amira, a Virtuózok 2017 Kicsik korcsoportjának győztese mesélt nekünk...

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

A 12 éves Amira már 5 éves kora óta varázsolja el tehetségével a közönséget. Fellépett többek között Németországban, Mexikóban, Kínában, Belgiumban és Franciaországban. A zenészcsaládban nevelkedő kis tehetség gyakran játszik közösen családjával: szülei zongoraművészek, húga pedig hozzá hasonlóan hegedül.

Abouzahra Amira 2016-ban jelentkezett először a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutatóba, ahol Miklósa Erika hegedűvel jutalmazta őt. Ekkor viszont csak az elődöntőig jutott.

2017-ben úgy döntött, hogy ismét megméreti magát a Virtuózokban, és jól is tette, hiszen bejutott a fináléba.

Korcsoportgyőztesként egy éven át havi bruttó 500 ezer forintot nyert zenei tanulmányaira. Ezen túl fellépési lehetőséget kapott sokak szerint a világ egyik legjobb akusztikájú színpadára, a Berlini Filharmonikusok koncerttermébe, ahol a MÁV Kamarazenekar kísérte, Michael Zukernik vezényletével. A koncert elsöprő sikert aratott, Amirának pedig ez lett a kedvenc koncertterme. Az ezt követő koncertjei során sok tapasztalatot szerzett máshol is, de a Berlini Filharmonikusok termének akusztikáját mindnél jobbnak érzékelte ő is.

A fiatal hegedűművész életét megváltoztatta a Virtuózok. Nagyon sok felkérése jött, most márciusban Sanghajban, Kínában játszott a Budapest Feszten húgával, Mariammal és Boros Misivel. Ezt a remek lehetőséget is a tehetségkutató műsoron keresztül kapta.

Reméljük, hogy még sok ilyen élményben lesz része és valóra válik egyszer az álma, hogy felléphet a Carnegie Hallban, valamint Londonban, ahol kedvenc darabját, Lalo Spanyol szimfóniáját is előadhatja.

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>