Család-barát

Glutén- és cukormentes epres-joghurt torta

Piskóta:
-tojássárgája 4 dkg (2 db)
-tojásfehérje 6 dkg (2 db)
-Eritrit és xilitol 5 dkg
-kukoricakeményítő 6 dkg

A tojássárgáját kihabosítjuk, majd az édesítővel a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a keményítőt, majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.

-joghurt 30 dkg
-eritrit, xilitol 12 dkg
-zselatin (oldott) 5 dkg
-tejszínhab 25 dkg
-eper 50 dkg
-piskóta lap 1 db

Előkészítünk egy tortakarikát, melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk. Az epret megmossuk, a 2/3-t pürésítjük, a maradékot félrerakjuk a díszítéshez. A joghurtot simára keverjük az édesítővel, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4 részét és a tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk a joghurtkrémet. Elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük 4-6 órát.
Szeleteljük, tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.

További olvasnivalók