Napközben: szigorodik a fecskéket védő rendelet

Az április 5-i adás tartalmából.
 

Általában jóval kevesebb a férfi pedagógus, mint a női az oktatás szinte teljes folyamatában, vagyis egészen az óvodától az általános iskolán át a középiskoláig. Miért lenne fontos, ha a férfiak is jelen lennének a diákok iskolai életében? Mit tud nyújtani az egyik és a másik nem a mindennapokban? Mit várnak el a gyerekek a különböző életkorokban a női és férfi tanáraiktól? Erről beszélgetnek szakértőink a stúdióban.

Következő témánk középpontjában az étkezés áll, méghozzá a minőségi étkezés és az ehhez kapcsolható emberek magatartása és megítélése: a minőségi közétkeztetői kampány keretein belül keresik 2018 legkedvesebb konyhás nénijét, vagy konyhás bácsiját, ill. várják a diétára szoruló csoportok számára megalkotott egyedi ételek receptjeit.

A Krónika után fecskékről lesz szó: Tovább szigorodik a fecskéket védő rendelet, amelynek értelmében április 1-től egyáltalán nem szabad leverni a fecskefészkeket, még az épület átalakítása, festése miatt sem. Az intézkedés közvetetten az emberek védelmét szolgálja, hiszen a fecskék egy nyári szezon alatt több mázsa szúnyogot képesek elfogyasztani, amelyek között egyre több a veszélyes kórokozót hordozó faj.

Végül digitális oktatásról, biztonságos internet használatról, programozási alapismeretekről beszélgetünk egy olyan program kapcsán, amelyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat biztosítja a részvételt.

Napközben – Kossuth, április 5., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter és Bakos Csaba
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Ide kattintva visszahallgathatja a teles adást>>>

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább