Család-barát

Lengyel tojás

Hozzávalók:
-10 db tojás
-20 dkg libamáj
-1 fej vöröshagyma
-10 dkg libazsír
-1 ek mustár
-só, bors, pirospaprika

Hozzávalók:
A serpenyőben felhevített zsírban megsütjük a májat, vigyázva, nehogy túlsüljön, mert száraz lesz. 10 perc pihentetés után a zsírral együtt villával összenyomjuk, amiből kissé darabos májpép lesz. Hagyjuk kihűlni. A hagymát nagyon finom, apró kockára vágjuk, vagy lereszeljük, majd kevés sóval ízesítjük. A főtt tojásokat tojásvágóval apró kockára vágjuk. Az így előkészített anyagokat keverőtálba tesszük, majd a mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítve összekeverjük. 20 percre hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk. Pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

További olvasnivalók