Virtuózok 2018 - cikkek

Holozsai Eszter, a Virtuózok 2016 Kicsik korcsoportjának győztese mesélt nekünk…

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

A 14 éves Holozsai Eszternek annak idején nagyon megtetszett a Virtuózok első évada és sokan biztatták is, ezért 2016-ban ő is megmérettette magát a klasszikus zenei tehetségkutatóban. Batta Andrást rögtön elbűvölte a fiatal fuvolista személyisége és játéka, így habozás nélkül odaadta Eszternek a továbbjutást jelentő apró, ám annál fontosabb hegedűt. Ma már tudjuk, hogy érdemes volt jelentkeznie a kárpátaljai kislánynak, hiszen a zsűritagok döntése alapján egészen a fináléig jutott. Korcsoportja győzteseként egy éven át havonta 500 000 forinttal és egy londoni fellépési lehetőséggel zárta a versenyt.

A Virtuózok után az Armel Opera Festival jóvoltából nemzetközi porondon is bemutatkozott a fiatal tehetség: a London Mozart Players kíséretében léphetett színpadra a St. John evangélikus templomban. A koncertfellépés hatalmas sikert hozott, Eszternek pedig nem mindennapi élmény volt ezen a gyönyörű helyszínen zenélni, így nem csodálkozhatunk rajta, hogy a nagy kedvenc a fuvolista számára a londoni templom lett.

A kis Virtuóz úgy érzi, sokat fejlődött a műsor óta a folyamatos gyakorlások és fellépések által. Kedvence Gluck G-dúr fuvolaversenye, melyet Londonban is lehetősége volt előadni. Mint mondja: nagyon sok mindent ki lehet hozni ebből a darabból, és nagyon tetszenek neki a benne lévő karakterek. Ami pedig a tehetségkutatót illeti, rengeteg lehetőséget kapott a műsortól, sok olyan helyen felléphetett, ahová különben nem jutott volna el. A verseny óta túl van már egy felvételin és több versenyen is.

Nagy álma, hogy fuvolaművész legyen, szóló koncerteken játszhasson, de mindezek előtt szeretné elvégezni a Zeneakadémiát.

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>