Család-barát

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 10 dkg sertészsír
– 1 kk só
– 1 csapott kk cukor
– 1 tk sütőpor
– 1,5 dl tejföl
– 1 csokor medvehagyma

Tetejét lekenni: – 1 tojássárga + 1 tk víz

Elkészítés:
A lisztet sütőporral elkeverjük, sóval és cukorral együtt . Elmorzsoljuk benne a zsírt, majd az apróra vágott medvehagymával és tejföllel együtt alaposan összegyúrjuk.. Cipót formálunk belőle és 15 percig pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd tetejét berácsozzuk egy éles kés segítségével. Kiszaggatjuk a pogácsákat , majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Tetejüket lekenjük tejföllel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.

További olvasnivalók