Napközben: GMO-mentes termékek védjegye

Az április 12-i adás tartalmából.
 

Idén 25 éves a Nemzeti Rákellenes Nap, amit hazánkban a Magyar Rákellenes Liga alapított és szervez meg minden év április 10-én. Ez évben az esemény fókuszában az Országos Onkológiai Intézet elmúlt 25 éve áll, valamint a megelőzés, szűrővizsgálatok, „vezető” daganattípusokra szervezett országos szűrő akciók.

E-matrica használat motorosok számára
A jó idő beköszöntével megjelennek a motorosok az utakon, de vajon mikor milyen autópálya matricákat kell/érdemes váltani, ha két keréken közlekedik az ember? Foglalkozunk azzal a hallgatói kérdéssel is: visszaváltható–e az éves autópálya matrica, ha az autópálya nem tudja azt a szolgáltatási szintet nyújtani, amit a pénzéért elvár az autós. Jár-e kompenzáció azért, ha az érintett autópálya szakasz a kátyúk és az útjavítások miatt, balesetveszélyes, és rendszeresek több órás várakozások? De egy másik hallgatói panasz nyomán megnézzük azt is, hogy milyen szabályok vonatkoznak az autókra, mitől válik egy személyautó kistehergépkocsivá matricavásárláskor? E-matrica használat itthon.

Országos pályázat indult a közösségi falfelületek megújítására 
Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek mától a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

Az Agrártárca a napokban mutatott be egy GMO-mentes (nem-génkezelt termék) védjegyet  amelyet a fogyasztók figyelmébe ajánlottak. Mennyire figyelünk a génkezelés mentes alapanyagokra és félkész, késztermékekre, mint fogyasztók? Honnan derül ki, hogy tartalmaz-e génkezelt pl. kukoricából származó lisztet egy fagyasztott panírozott hal? Mik a kötelező előírások a gyártók számára?

A teljes adást ITT hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, április 12., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó – Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább