Család-barát

Jókai bableves

Hozzávalók:
-Füstölt tarja 0.2kg
-Gyöngybab 0.3kg
-Sárgarépa 0.1kg
-Fehérrépa 0.1kg
-Zeller 0.1kg
-Babérlevél 3db
-Vöröshagyma 0.2
-Fokhagyma 4 gerezd
-Só 0.05kg
-Bors 2 csipet
-Tejföl 0.1kg
-Kápia 0.1kg

Elkészítés:
Jókai bableves gyöngybabból:
A füstölt tarját megfőzzük babérlevéllel,vöröshagymával és fokhagymával. Ezután leszűrjük, és ebbe a lébe feltesszük főni a babot. Mikor a bab majdnem kész, beletesszük a levesbe a zellert, fehérrépát, sárgarépát. Ha megpuhultak a zöldségek, tejfölös habarással besűrítjük a levest.
Tálalás:
Apró kockára vágott angolzeller és kápiapaprika, tejföl és kockára vágott füstölt tarja kerül a levesbe.

További olvasnivalók