Család-barát

Sajttorta

Elkészítés:
• 15 dkg zabkeksz
• 5 dkg vaj
• 80 dkg krémsajt (tejszínes)/mascarpone
• 20 dkg tejföl
• 15 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 dkg étkezési keményítő
• 4 db tojás

Hozzávalók:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt. A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.

További olvasnivalók