A medvehagymának számtalan neve ismert. Porosz-, boszorkány-, kígyó-, sási-, jurda-, sajamás-, sarima-, vadfokhagyma. Veszelszki Antal botanikus 1798-ban megjelent növénykönyvében török fokhagymának nevezi. Különös, hogy egy növénynek ennyi régi neve van – konyhai hasznát mégsem ismerték fel időben. No, ezt a hibát küszöbölte ki a ma embere. Ilyenkor mindenki medvehagymát szed az erdőben, rávágja a rántottájára, rászórja a tésztájára, a zsíros kenyerére, medvehagymacsokrokat lengetve szökell a szélben. Vinkó József pedig gondolatokkal és receptekkel is segít. Segítségére ezúttal Árvai Anita, vagyis Veganeeta, a gasztroblogger és Saly Noémi lesznek. Figyelem! A műsorban két ősbemutató is elhangzik. Lackfi János költőt, és Acsai Roland drámaírót is megihlette a medvehagyma pikáns illata.
Szellem a fazékból – Kossuth – április 21., szombat, 10:07
Műsorvezető: Kocsis Éva és Vinkó József
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.