Kapcsoljuk a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplomot

Május 1-én, 19:35-től a Bartók Rádió műsorán!
 

Műsoron:
Ludwig van Beethoven: C-dúr „kismartoni” mise Op. 86.
Ea. Szutrély Katalin (szoprán), Balogh Eszter (alt), Komáromi Márton (tenor), Borka Ákos (basszus), Gyöngyösi Levente – orgona (continuo) az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus
Hangversenymester. Paulik László
Vezényel. Vashegyi György
(Ism. május 18., 12.36)

Nagykoncertek és házimuzsikálás a 19. Beethoven Budán Fesztiválon.
Tíz koncerttel és nemzetközi zeneszerzőversennyel várja a közönséget a 19. Beethoven Budán Fesztivál. A Budavári Önkormányzat minden májusban megemlékezik Beethoven budavári fellépésének évfordulójáról, a 2018-ban 19. alkalommal megrendezett koncertsorozat május 1. és 7. között lesz. Első alkalommal meghirdették a Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt, a győztesek a május 2-i hangversenyen mutatkozhatnak be.
A fesztiválon több újdonsággal is találkozhatnak a zenerajongók. Egy héten keresztül, délutánonként házimuzsikálások lesznek, egyszerre több helyszínen is. Így például a Jókai Anna Szalonban vagy I. kerületi lakásokban játszanak majd ismert művészek, zeneakadémisták és amatőrök. A XIX. század elején a zenei élet helyszínei szinte kizárólag a főúri rezidenciák voltak. A fiatal Beethoven nemcsak a bécsi szalonokban, de a magyar főúri kastélyokban is gyakori vendég volt. A század második felében kibontakozott a mai értelemben vett hangversenyélet, ám a koncertek legtöbbje – a polgári zenei szalonokban – továbbra is zárt körben folyt. Ezt a hagyományt, Beethoven korának hangulatát kívánják feleleveníteni a fesztivál szervezői. A fesztivál Beethoven 1800. május 7-i budai fellépésének évfordulóján emlékhangversennyel zárul.

Műsorvezető: Jólesz György
Szerkesztő: Miklósi András

Olvasson tovább