Család-barát

Töltött tojás mentás zöldborsókrémmel

Hozzávalók:
-1,5 csésze friss vagy mélyhűtött zöldborsó
-4 tojás
-1 csomó friss mentalevél
-1 csomó petrezselyem
-3 evőkanál túró
-őrölt fehér bors
-só

Elkészítés:
A tojásokat hideg, sós vízbe tesszük, felforraljuk, és 5 percig főzzük. Hideg vízben lehűtjük, óvatosanmegpucoljuk és félbevágjuk őket, a sárgáját kivesszük.A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük.Szűrőkanállal úgy tesszük át a turmixgépbe, hogy egykevés lé is maradjon rajta. Hozzáadjuk az összevágottpetrezselymet és a mentalevelet. Pürét készítünk , tálbatesszük, és kissé kihűtjük. Hozzákeverjük az áttört túrótés a tojássárgákat, sóval és fehér borssal ízesítjük, és a keverékkel megtöltjük a tojásokat. Színes zöldségekbőlkevert salátaágyon mutates és persze finom is.

További olvasnivalók