Család-barát

Eper torta

Hozzávalók (12 szeletes):

Csokis lap:
3 tojás
3 dkg porcukor
4 dkg olvasztott étcsokoládé
6 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
6 dkg mandulaliszt
1 dkg kakaópor
pici sütőpor

Krém:
– 17 dkg eper + a tetejére díszítésnek
– 10 dkg porcukor
– 0,3 dl triple sec
– negyed citrom leve, citromhéj
– 25 dkg tejszínhab
-1 dl zselé

Csokis lapot készítünk: A tojássárgáját a porcukorral és az olvasztott csokival kikeverjük, a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk, majd hozzáadjuk a liszt, mandulaliszt, kakaópor és sütőpor keverékét. Tortaformában 160 fokon 30 percig sütjük.
Az epret a porcukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a triple seccel összeturmixoljuk, az epres alapot tejszínhabbal lazítjuk, majd hozzákeverjük a főzött zselét. A csokis lapra formába töltjük és hűtőszekrénybe tesszük. Néhány óra múlva eperrel díszítjük és tortazselével fényesítjük. Oldalát pirított mandulával panírozzuk.

További olvasnivalók