Napközben: Tejfölvizsgálat

A május 10-i adás tartalmából.
 

IBS
Az IBS az irritábils szindróma népbetegség, de diagnosztizálása nem könnyű, kizárásos alapon, akár több évig is elhúzódhat. A páciens gyomor és bélproblémákkal küzd, egy idő után már nem tudja mit ehet és mit nem és természetesen a kapkodó stresszes életmód csak fokozza a tüneteket. Mi lehet a kiút az ördögi körből?
vendégek: Miháldy Kinga, dietetikus
riporter: Bicskei Bea

Hallgassa meg!

Pályakezdők elhelyezkedése

A végzős diákok közül sokan hamarosan munkába állnak, milyenek a mostani un. Z generációs pályakezdők? Miben mások mint a többi korosztály? Hogyan lehet megszólítani és motiválni őket? Melyek a munkáltatók elvárásai a pályakezdőkkel szemben és mit várnak a pályakezdők a cégektől? Mely szakterületek a kelendőek a pályakezdők között?
Tervezett megszólalók: Andavölgyi Vivien Profession.hu munkatársa, Csaposs Noémi a Személyzeti Tanácsadók Orsz. Szöv elnöke
Riporter: Pilisy Csenge

Hallgassa meg!

Szennyezett a víz Maglód bizonyos utcáiban

Rendszeresen koszos az ivóvíz Maglód bizonyos részein. A lakók már többször bejelentették a problémát a szolgáltatónak de nincs változás. Az érintett utcákban a lakosok nem merik inni a vizet, fürdésre sem szívesen használják. Ha nem csőtörés az oka a problémának akkor mi? Mit tehetnek a lakók? Ilyen esetekben nem illeti meg esetleg csökkentett díjfizetési lehetőség vagy bármilyen más kedvezmény a fogyasztókat?
riporter: Gécsek-Tóth Enikő
vendégek: Siklósi Máté, fogyasztóvédelmi szakértő

Hallgassa meg!

Tejfölvizsgálat

Laktózmentes és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölöket vizsgált a NÉBIH. Míg a laktózmentes készítmények jól vizsgáztak, addig a 20 százalékos tejfölöknél számos problémát talált a hatóság. Milyen hiányosságokat találtak a vizsgálat során és milyen a jó tejföl?
Tervezett megszólalók: dr Pleva György NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója, Antal Emese TÉT Platform szakmai vezetője
Riporter: Zsoldos Barna

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, május 10., csütörtök, 9:00

Szerkesztő.: Czifra Szilvia és Gergácz Anikó
Műsorvezető.: Horváth Szilárf

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább