Család-barát

Mézes-mustáros csirke Lobó-Szalóky Lázár módra

Hozzávalók:
– 2 db csirkemell filé
– 2 ek olívaolaj
– 1 kávéskanál só
– 1 kávéskanál bors
– majoranna, tárkony, curry, chilli
– 5-6 ek méz
– 5-6ek mustár
– 2 csomag konyhakész jázminrizs

Elkészítés:
Megmossuk a csirkemell filéket majd késsel apróra vágjuk. Belehelyezzük egy tálkába, állni hagyjuk egy kis sózás és borsozás után. Finoman meghintjük majoránnával és tárkonnyal. Közben elkészítjük a szószt. Ízelésesen összekeverjük a mézet és a mustárt, majd megborsozzuk és curryt, chillit szórunk rá. Kevergetjük, hogy a húst minden oldalról gazdagon körülölelje a mézes-mustáros „pácunk”.
Közben a húst megkapatjuk hirtelen egy forró olívaolajos serpenyőben. Amikor már pirulni kezd, ráöntjük a szószt és gondosan kevergetjük, amíg szinte rá nem karamellizálódik a húsra a szószunk. Ezzel egy időben beletesszük főni a rizst, ennek a vizébe is hintünk egy kis curryt, sót és borsot.
Amikor minden elkészül, szépen tányérra rakjuk és máris fogyasztható!

További olvasnivalók