Napközben: Továbbra is erősen ajánlott a tejfogyasztás

A május 14-i adás tartalmából
 

A héten a Budapesti Műszaki Egyetem laborbemutatóval egybekötött véradást szervezett. Eközben a Magyar Vöröskereszt új véradásszervező irodát nyitott Miskolcon. Hogyan tudnak felkészülni a Vérellátó Szolgálat munkatársai a Vöröskereszt és egyéb támogató szervezetek segítségével a nyaranta gyakran kialakuló vérhiány megelőzésére? Milyen új akciók indulnak

Hallgassa meg!

Továbbra is erősen ajánlott a tejfogyasztás: bár az elmúlt években sokat javult a hazai lakosság tej-, tejtermék fogyasztási hajlandósága, még mindig elmarad az EU-ban megszokott szinttől. Ma már a tejfehérje és tejcukor érzékenységtől szenvedők számára is széles termékpaletta áll rendelkezésre. A növényi tejhelyettesítők tápértéke – bár hasznosak a diétázóknak – nem azonos az állati fehérje által nyújtott tartalmi jegyekkel. Törődünk egészségünkkel?

 

A hét végi Dolgozó Szülők Napja konferencia előadói mintákat kínálnak a szülőket támogató családbarát vállalati megoldások szélesebb körű alkalmazására, legyen az rugalmas vagy részmunkaidő, akár távmunka. De jelentősége lehet a céges bölcsődének, óvodának is. Melyek a legnépszerűbb lehetőségek?

Eredetvédett lett, és a tájfajták közé sorolta a minisztérium a nagykörűi cseresznyét. Ráadásul egyre több lehetőség nyílik meg a kiváló hazai minőségű élelmiszerek bemutatására, így a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település az országos sajtúthoz is csatlakozik. Milyen lehetőségek állnak a termesztők, gyártók rendelkezésére termékeik bemutatására? Ahogyan a jó bornak, a jó élelmiszernek is kell a cégér?

IDE KATTINTVA hallgathatja meg a teljes adást! 

Napközben – Kossuth, május 14., hétfő, 9:00

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább