Család-barát

Friss trüffelkrém

Összetevők:
-150 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
-75 g tejszín (állati eredetű, min. 30% zsírtartalommal)
-15 g vaj (állati eredetű, min. 80%-os zsírtartalommal)
-200 g csokoládé (ízlés szerint ét-, tej- vagy fehércsokoládé) a mártáshoz

Elkészítés:
Vízgőz felett, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládét (40 – 45 oC-os hőmérsékletig). A tejszínt forrósítsuk fel. (Elegendő, ha a tejszín intenzíven párolog, nem szükséges felforralni. Ha véletlenül felforr a tejszín akkor várjunk annyi ideig, hogy az intenzív lobogása elmúljon.) A felforrósított tejszínt öntsük a felolvasztott csokoládéhoz és keverjük addig, amíg egy lágy, selymes egynemű krémet nem kapunk. Ezt követően adjuk hozzá a lágy, szobahőmérsékletű vajat és egyenletesen oszlassuk el azt is a még langyos krémben.
Az elkészült masszát tegyük a hűtőbe és 2-3 óra elteltével egy kiskanál segítségével dresszírozzuk azt (formázzunk belőle kb. azonos méretű, 8-10 g súlyú golyókat). A nyalóka pálcikák végét mártsuk temperált csokoládéba és szúrjuk a megformázott gömbök közepébe. Egy rövid pihentetést követően a pálcikáknál fogva mártsuk temperált csokoládéba a golyókat és a megszilárdulásukig helyezzük őket egy műanyag nyalókatartóba, vagy ha az nem áll a rendelkezésünkre, akkor szúrjuk egy vastagabb hungarocell lapba.
Jó étvágyat a finomsághoz!

További olvasnivalók