Család-barát

Garash torta

Hozzávalók a tésztához (4 lap)
-250 gr darált dióbél
-6 tojás fehérje
-130 gr porcukor
-15 gr liszt

Hozzávalók a krémhez:
-250 gr étcsokoládé
-200 ml tejszín
-75 gr kristálycukor

Hozzávalók a tortabevonathoz:
-100 gr étcsokoládé
-1 evőkanál olíva olaj
-Dekoráció: 30 gr darált dió

Elkészítés: A tojásfehérjéből elkezdünk habot verni, a porcukrot közben folyamatosan adagoljuk hozzá és félkemény habot készítünk. A darált dióbelet összekeverjük egy kanál kristálycukorral, majd a keveréket hozzáadjuk az elkészült tojáshabhoz és óvatosan összekeverjük ismét. Ezután hozzáadjuk a lisztet és óvatosan átkeverjük az egészet. Egy 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk és a tészta ¼-ét rátesszük, majd elsimítjuk, és 150°C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ugyanezt elvégezzük még háromszor a megmaradt tésztával, majd hagyjuk, hogy kihűljenek. A krémhez felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük a tejszínt és a kristálycukrot, majd melegen tartjuk. Az elkészült tortalapból egyet a forma aljára helyezünk, a krém ¼-ével megkenjük, majd ismét tortalap és krém, amíg a végére nem érünk. Miután ezzel készen vagyunk, eltávolítjuk a tortaforma gyűrűjét. Felolvasztjuk a megmaradt csokoládét, hozzákeverjük az olajat, majd a torta tetejét és oldalát is megkenjük vele, ezután a torta tetejét darált dióval dekoráljuk. Hűtőbe tesszük, ameddig a csokoládé bevonat megkeményedik.

További olvasnivalók