Család-barát

Güvedzse

Hozzávalók 1 adaghoz:
-70 gr paradicsom szósz
-5-6 szem olíva bogyó
-20 gr kovászos vagy csemege uborka
-50 gr bolgár szirene sajt
-75 gr lukanka kolbász
-75 gr húsos szalonna
-70 gr főtt burgonya
-1 tojás
-csombor ízlés szerint

Elkészítés:
Az olíva bogyót, kolbászt és a csemege uborkát karikára vágjuk, a szalonnát és a főtt burgonyát felkockázzuk. A Güvedzs (fedővel rendelkező kerámia edény) aljára öntjük a paradicsom szószt, hozzáadjuk az olíva bogyót és a csemege uborkát, rámorzsoljuk a szirene sajtot, hozzáadjuk a szalonnát, a kolbászt és a főtt burgonyát. Betesszük a sütőbe, beállítjuk 200 °C-ra, majd miután a sütő elérte a kívánt hőfokot, 15-20 percig sütjük. Ezután levesszük a fedőt, a tetejére ütjük a tojást, megszórjuk csomborral ízlés szerint, majd további 5 percig sütjük. Friss kenyérrel szervírozzuk.

További olvasnivalók