Hozzávalók 4 személyre:
-250 gr rizs
-500 gr szőlőlevél
-2 fej hagyma
-2 db sárgarépa
-75 gr paradicsomszósz
-50 ml olíva olaj
-1 teáskanál só
-2 teáskanál fekete bors
-2 teáskanál piros paprika
-2 teáskanál menta
-petrezselyem zöld ízlés szerint
Elkészítés: Felszeleteljük a hagymát és a sárgarépát kis kockára, majd olíva olajon megpároljuk. Ezután hozzákeverjük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 100 ml vízzel és átkeverjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsom szószt és a fűszereket is, átdolgozzuk, majd félre tesszük hűlni. A szőlőlevelet egy tálra tesszük úgy, hogy a csúcsa legyen felfelé, majd egy teáskanálnyi tölteléket teszünk az aljához. Behajtjuk az oldalát és szorosan feltekerjük úgy, hogy a széleket mindig behajtjuk. Az elkészült tekercseket szorosan egymás mellé tesszük egy tálba, majd egymás tetejére a következő sorokat is, a legvégén lefedjük az egészet szőlőlevéllel és felöntjük vízzel. Lassú tűzön főzzük kb. 1,5 órát. Tálaláskor natúr joghurttal szervírozzuk.