Napközben: Betörők elleni nyári védekezés

A június 5-i adás tartalmából

Betörők elleni nyári védekezés – avagy nyitva hagyhatjuk-e nyáron az ablakot?
Ahol nincs klíma, érdemes éjjel nyitva hagyni az ablakot, hogy átszellőzön a hálószoba. A tizedik emeleten nincs is ezzel probléma, de egy földszinti lakásban vagy családi házban kockázatos. Ráadásul besurranó tolvajok ellen a biztosítást sem nagyon lehet kötni. Hogyan védekezzünk nyáron a betörők ellen? Mi a megoldás? Kutya? Riasztó? Egyáltalán, mennyire gyakori az éjszakai besurranás, valós-e az ettől való félelem?

Pénzügyi tudatosság már kisiskolás kortól. 2012-ben indította el a ma már általános és középiskolás diákokat is megszólító, ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő képzéseit a budapesti OK Oktatási Központ. A 2-12. évfolyamos gyerekekre szabott programban évente mintegy húszezer magyar diák vesz részt. Miben segít mindez a felnőtt életre készülve?

Webáruházba visszaküldött termékek
A fogyasztó akkor is visszakérheti a pénzét, ha a webáruházban rendelt terméket kibontotta és utána küldte vissza. Ráadásul, reklamáció esetén a szállítási költséget is meg kell térítenie az webboltnak. Érthető és logikus, mégis, van, aki bontatlan csomagolást követel.

Évente egyszer vagy többször felhívás érkezik: egy bizonyos napon egy bizonyos helyre tegyük ki a háztartási lomokat, és elszállítják. Jó lehetőség megszabadulni a törött vasalódeszkától vagy a végképp használhatatlanná vált foteltől. Ugyanakkor az is tapasztalat, hogy nem csak azon a bizonyos napon és nem csak azon a bizonyos helyen gyűlnek a lomok, illetve megjelennek az érdeklődők, akik előszeretettel túrják szét a kupacokat. szabályok, szokások: lomtalanítás napközben.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, június 5, kedd, 9:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább